Mordet på maskinbygger Roolfsen

En kriminalhistorie fra 1700-tallets Kongsberg

Etter en roman av Maurits Chr. Hansen.
Dramatisert av Arve Fretheim.

For nøyaktig 185 år siden satt skolebestyreren og forfatteren Maurits Hansen i rektorboligen på Tråkka og skrev det som skulle komme til å bli verdens første detektivroman: «Mordet på maskinbygger Roolfsen». Handlingen er lagt til 1700-tallets Kongsberg, og vi blir kjent med ulike sosiale miljøer i byen, både Bussedalens skjenkestuer, oberberghauptmannen og hans hustru og med byfogdens samvittighetsfulle arbeid. Et mord blir begått, en etterforsker settes på saken, flere personer blir trukket inn som mistenkte, nettet snøres gradvis sammen om den skyldige, som tilslutt blir avslørt.
Kongsberg Teaterlag har satt opp stykket tidligere, i 1995 og i 2004.

De som er med: Thorbjørn Save, Tommy Johansen, Svein Lurås, Stein O. Rasmussen, Ingvild Åbyholm Russell, Kjersti V. Weeden, Lise Beate Ramberg, Mari Evjen Jørstad, Anne-Grethe Herland, Karete Fjelldalen Lurås, Kenneth Flatin, Erlend Flatin, Brage Nordin Hustveit, Henrik Gunnestad Carlsen, Morten Løvdal.

Forestillingene spilles på:

Energimølla

Lørdag, 4. mai – kjøp billetter her
Mandag, 6. mai – kjøp billetter her
Tirsdag, 7. mai – kjøp billetter her
Onsdag, 8. mai – kjøp billetter her

OBS: Kun 60 billetter pr. forestilling!