Glassmenasjeriet

AV TENNESSEE WILLIAMS

Varmt, poetisk og brutalt drama

De som er med:

Amanda Wingfield: Unni Imingen
Laura   Wingfield: Mari Evjen Jørstad
Tom Wingfield: Kenneth Flatin
Jim O’Connor: Thorbjørn Save

Regi og produsenter: Anine Bøe Johnsen og Arve Fretheim
Scenografi: Anine Bøe Johnsen og Arve Fretheim
Kostymer: Oda Sofie Mjøllner Nørsterud
Hår og sminke: Ingvild Holte
Lyd: Magnus Endrestøl, Andreas Lillefuhr Medrud Borgersen
Lys: Energimølla 
Konsulent: Hanne Brincker
Stor takk for velvillig assistanse til Kjetil Lurås

NB! Det vil bli røkt urtesigaretter under forestillingen

Forestillingene spilles på Energimølla.

Premiere: Tirsdag 29. mars
Spilles: onsdag 30. mars, torsdag 31. mars, fredag 1. april og lørdag 2. april

Alle forestillingene begynner presis klokka 1900

Billetter kr. 250,- på energimolla.no

Kongsberg Teaterlag gjør et nytt vågestykke. Denne gangen med klassikeren «Glassmenasjeriet» av Tennessee Williams . Dramaet er et av verdens mest spilte stykker, og det er derfor med stor ærefrykt vi setter dette opp. Men som skrevet står «den som intet våger, intet vinner».

Handlingen i stykket foregår i 1930-årene i St. Louis, Missouri, USA. Men skuespillet er fremdeles like aktuelt i sitt innhold. Vi møter familien, som består av moren Amanda, sønnen Tom og datteren Laura. Inn i denne verdenen av virkelighetsflukt og knuste drømmer kommer Jim O’Connor, som blir en slags utsending fra virkelighetens verden.

Amanda har vokst opp under helt andre sosiale kår enn de hun lever under nå. Som tidligere sørstats-skjønnhet lever hun uten evne til å tilpasse seg en ny virkelighet etter at hennes ektemann har forlatt henne og barna. Datteren Laura har flyktet inn i en drømmeverden som består av en samling glassfigurer. Tom er den som til slutt er i stand til å bryte ut. Men han må betale en høy pris. Gjennom hans poetiske tilbakeblikk på drømmene, livsløgnene og de brustne illusjonene blir vi vitne til hvor smertefullt det er å svikte dem man er mest glad i.

Men selv om skuespillet foregår i mellomkrigstidens USA, er det fremdeles like aktuelt. Det er en grunn til at det spilles over hele verden. Og så er det også et stykke om kjærlighet.